Wij zijn groep 1/2a. Een energieke en ontzettend enthousiaste groep met 1 juf: juf Jeanette.

‘Goedemorgen juf!’, tassen in het tassenvak en snel kijken wat je mag doen tijdens de inloop..
Dat is hoe elk morgen start bij ons in de klas. Na de inloop, als alle papa’s en mama’s weer weg zijn, gaan we in de kring. Tijd om de dag met God en elkaar te beginnen. We vertellen, zingen, bidden en luisteren elke dag naar een nieuw Bijbelverhaal. Een belangrijk en fijn moment van de dag. Vervolgens gaan we spelen en werken. Inderdaad: spelen én werken, want dat gaat samen op. Wij leren door te spelen! Wij werken in thema’s, en vanuit het thema zijn alle hoeken ingericht. De kinderen mogen zelf kiezen in welke hoek ze willen werken. De leerkracht neemt tussendoor een kind of een klein groepje apart om daarmee iets extra te oefenen.

Wij zijn dol op bewegen. Na het fruit eten en voorlezen gaan we daarom ook lekker naar buiten. Na de frisse buitenlucht is het tijd voor een kringactiviteit, waarin we een reken- of taalspel doen met elkaar. Tellen, meten, betalen, maar ook rijmen, nieuwe letters en woorden leren.. we ontdekken en leren van alles!

Tussen de middag komen 2 ouders in de klas om met de kinderen te eten en daarna buiten te spelen.

De middag starten we steeds met een andere les: muziek, schrijfdans, kanjertraining of letter van de week. Tijdens de kanjertraining leren we onszelf en elkaar beter kennen en oefenen we hoe we met elkaar om mogen gaan aan de hand van vier petten en diertjes. Vervolgens is er tijd om nogmaals te spelen en werken in de hoeken. We zijn betrokken bij het thema, op elkaar en genieten van alles wat we met elkaar doen en leren in de klas. Wees welkom om een kijkje te nemen en te zien wat we allemaal doen in onze groep!