Hallo, wij zijn groep 1/2b.

Wij zijn een klas vol dieren: olifanten, leeuwen, nijlpaarden en krokodillen. Maar we bijten niet hoor! We spelen samen en helpen elkaar. Ja, je kunt echt op ons vertrouwen! Hoe we dat zo goed kunnen? Dat leren we met de kanjertraining.

Maar we leren nog veel meer. De afgelopen periode hebben heel veel geleerd over dieren die je in de dierentuin kunt vinden. We hebben ze ook geknutseld en we hebben er een poster van gemaakt. Ook hebben we heel veel boeken gelezen over allerlei dieren. En we kennen een leuk lied:

Ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant,

heeft de allerdikste billen van het hele land,

en de giraf heeft de allerlangste ne-e-ek

en het nijlpaard de allergrootste bekbekbek.

Elke dag beginnen we met een verhaal uit de Bijbel. Daarna zingen we graag liedjes over God of de mensen uit de Bijbel. Laatst leerden we nog het stoere lied van Goliath, die dacht dat hij sterker was dan God, maar dat had hij helemaal mis! David wist dat, hij vertrouwde op God en zo gaf God hem de overwinning.

We spelen ook graag buiten, met de karren, fietsen en in de zandbak. Elke week gaan we ook een keer gymmen. Lekker klimmen, springen, gooien met ballen en mikken. Dat is elke keer een feestje!

Kortom: we hebben het goed met elkaar en genieten elke dag van de mooie dingen die we op onze ontdekkingsreis in Gods wereld tegenkomen!

Groetjes van ons allemaal! Juf Carien, Juf Heleen en alle (nu nog) 26 kinderen.