Hallo, wat leuk dat u kijkt op onze pagina. Wij zijn groep 5!

Wij zijn een heel enthousiaste groep kinderen die heel graag van alles willen leren. Daarom genieten we heel erg van de lessen die bij het thema horen, maar ook de Snappet is heel interessant.

Op dit moment is ons thema: ‘Het begin’. Met elkaar verwonderen we ons over de schepping van de aarde, planeten die zijn gemaakt, het leven in het water, maar ook hoe het elke keer weer licht wordt en de seizoenen veranderen.
Om niet alleen de theorie te weten, maar ook praktisch bezig te zijn, zijn we al op excursie geweest naar de sloot. We hebben daar met schepnetjes gevist en daarna bekeken wat voor moois er allemaal te vinden is in het water in Oegstgeest.

Een kort indruk van hoe onze dag eruit ziet. We beginnen elke dag met de smileys. Hebben we er zin in of zit ons iets dwars wat ons met leren in de weg zit. Daarna horen we een verhaal uit de Bijbel. Ook proberen we dan een aantal liederen te zingen. Vaak rekenen we daarna en volgt dat het favoriete onderdeel van de meeste kinderen, de pauze. Na lekker buiten te zijn geweest, gaan we taal, spelling en schrijven doen. ‘s Middags staat er vaak thema, kanjertraining, verkeer of een expressievak op het programma. Op deze manier hopen we ons op verschillende gebieden te ontwikkelen. Tussendoor is er vaak nog even tijd voor bewegen of een spelletje, want dat hebben we wel echt nodig.

We vinden het leuk als u een keer bij ons in de klas komt kijken.

Groetjes van
Timon, Danique, Melissa, Elin, Koen, Boaz, Teus, Liese, Stella, Lize, Milou, Samuel, Talitha, Sebastiaan, Niek, Roan, Leon, Ruben en juf Eline.