GROEP 8   

Wij zijn groep 8 van basisschool De Lichtwijzer.

Wij hebben 2 juffen, juf Monique en juf Lilian. Bij ons in de klas hebben we een goede sfeer, en iedereen kan goed met elkaar omgaan, soms een beetje te veel gepraat maar iedereen heeft het erg naar hun zin en lessen worden over het algemeen goed gemaakt. Wij zijn dit jaar al op kamp geweest. Dat was erg leuk en gezellig. Het kamp heeft ook banden met elkaar versterkt, dat is erg fijn.

Verder hopen we dat we met z’n allen nog een fijne musical krijgen en nog een erg fijn jaar.

Groetjes van Rahimu.  

Ons kampvuur

Thema-afsluiting

Op vrijdag 9 november hebben we de afsluiting gehouden van het thema “De Maori’s”.

De ouders zijn begroet met de traditionele haka en konden daarna onze vogels en lapbooks bekijken. In het thema hebben we veel ontdekt over de Maori’s en Australië & Nieuw-Zeeland. Ook hebben we geleerd over dieren in deze landen die helaas uitgestorven zijn. We hebben onderzocht hoe zoiets kan gebeuren. Vervolgens hebben we zelf vogels ontworpen, die helaas ook uitgestorven zijn. We mochten zelf bedenken wat voor soort vogel en wat de reden is dat deze dieren niet meer te vinden zijn.

Tutorlezen

We zijn afgelopen tijd bezig geweest met tutorlezen met groep 3! Iedereen heeft een of twee tutees waarmee je elke dinsdag en vrijdag leest.     

Wat is tutor lezen?

Met tutorlezen is het doel dat je je tutee beter beter leert lezen, en het lezen leuker gaat vinden. In het begin vonden de kinderen uit groep 3 het best wel spannend maar ze krijgen nu al een goede band met elkaar, zoals u hier ziet.

Motiveren

Motiveren is ook belangrijk.  Daarom motiveren we de kinderen met spelletjes, en als ze goed mee hebben gedaan krijgen ze een sticker.                                                                     

Onze mening

In het begin wisten wij nog niet goed hoe het moest en waren best wel benieuwd naar de reactie van de kinderen. Het ging eigenlijk best wel goed de eerste keer en de kinderen doen goed mee en de band wordt steeds sterker en beter. Wij vinden het erg leuk om te doen en wij hopen de kinderen ook.

Verslag van: Marthe Van Laar en Elles Messemaker, groep 8

 

Techniek Toernooi 2019

Donderdag 28 maart gingen we met twee groepen uit onze klas naar het Techniek Toernooi in Delft. Een paar maanden geleden hadden we de beste escape rooms van de school en daarom mochten we naar de regio finale. We kwamen binnen en moesten onze escape room neerleggen. Iedereen had heel veel dingen gemaakt en wij hadden alleen maar een poster en waren binnen twee minuten klaar. We moesten een presentatie houden van onze escape room. De jury was erg onder de indruk hoe de escape room in elkaar zat en ze vonden dat we goed hadden samengewerkt. Meteen daarna moesten we een escape room oplossen. Joran en Jasper hadden al vrij snel de eerste puzzel opgelost. Daarna gingen we Mitch en Lotte helpen maar de puzzel hebben we niet opgelost. Een uur later was de prijsuitreiking. Er waren vier prijzen. De eerste was voor samenwerking, de tweede was voor het proces. De derde was de ontwerp prijs. Deze hadden we allemaal niet gewonnen. De laatste prijs was de over all prijs. Dat was als je in alles de beste was. Het was echt superspannend en iedereen zat op het puntje van zijn stoel. De jury zei: “De Lichtwijzer!!!” Toen zeiden ze: “Het groepje van Lotte!” Ons groepje rende keihard naar voren. We kregen een grote beker en mogen naar de landelijke finale in Arnhem. Die maandag daarna werden we gehuldigd en gingen we taart eten.

Joran, Mitch, Jasper Star en Lotte

 

Lev Voetbaltoernooi in Utrecht.

We hadden 29 maart een voetbaltoernooi in het stadion van FC Utrecht.

De jongens, geschreven door Rahimu:                                                                                                                                Wij speelden in een zaal onder de tribune. De eerste wedstrijd wonnen we met 3-0, met twee prachtige goals van Sten en Joran. De tweede wedstrijd speelden we 1-1. De derde wedstrijd verloren we met 3-0. De vierde wonnen we met 5-0 en de vijfde wedstrijd verloren we met 1-0 van de nummer 1 van de poule. We gingen helaas niet door naar de halve finale. We hadden nog patat en een ijsje. Die waren lekker.

De meiden, geschreven door Lisa en Deepa:                                                                                                                      We gingen met de auto naar Utrecht en iedereen was heel enthousiast. Toen we aankwamen was het heel druk. Om negen uur werd het toernooi geopend. Bijna alle Levwn scholen waren er. Om half twaalf gingen we patat eten. De meiden gingen lekker buiten zitten. We hebben veel gewonnen en ware 3e in de poule.