De Lichtwijzer biedt basisonderwijs aan leerlingen van 4 t/m 12 jaar. De school heeft een streekfunctie en ontvangt leerlingen uit verschillende plaatsen in de regio: Lisse, Sassenheim, Warmond, Oegstgeest, Voorhout, Rijnsburg, Katwijk, Valkenburg, Leiden, Voorschoten en Leiderdorp.

Waarom De Lichtwijzer?

Wij zijn niet zomaar een basisschool. Naast goed onderwijs bieden wij onderwijs met de Bijbel als basis. Onder andere te zien aan ons veelzeggende schoollogo:

Ons logo verbeeldt op een mooie en visuele manier onze visie op het Licht van Jezus. Wij willen de leerlingen dit Licht aanwijzen. De twee stralen wijzen omhoog en weer terug naar beneden: Jezus zelf wil ons ook verlichten. Zijn Licht mogen wij hier op aarde verder uitstralen en uitdelen: de cirkel met stralen om zich heen. Deze gedachte is geïnspireerd op Mattheus 5:16. Laat je LICHT maar schijnen, zodat andere mensen ook mogen ontdekken hoe groot Gods liefde voor zijn wereld en de mensen is!

Hoe doen we dat?

• Wij willen onze leerlingen het leven met God voorleven en doorgeven.
  • Elke schooldag beginnen en eindigen we met gebed.
  • We aanbidden God samen door samen christelijke liederen te zingen.
  • Wij vertellen verhalen en lezen uit de Bijbel, zodat leerlingen de Bijbel leren kennen.
  • In ons onderwijs leggen waar dat past een verband met onze christelijke normen en waarden.

De Lichtwijzer hanteert samen met alle scholen van LEV-WN de volgende kernwaarden in haar onderwijs:

liefde | passie | verbinding | vertrouwen | eigenaarschap

Wilt u meer hierover lezen? Klik hier