Tussenschoolse opvang
De school is verantwoordelijk voor het overblijven van de kinderen. We hebben daarom in overleg met de ouders een overblijfregeling opgesteld. We werken met een vaste groep betaalde overblijfouders. Dit geeft rust voor de kinderen en voor u. Omdat alle leerlingen gebruik maken van de tussenschoolse opvang, worden de kosten door alle ouders gedragen. Johanna IJsselstijn maakt het rooster. Wilt u ook het team van vaste overblijfouders komen versterken? Neem contact op met Johanna via telefoon of email.
Buitenschoolse opvang

FloreoKids verzorgt voor- en naschoolse opvang in het gebouw van basisschool de Lichtwijzer: BSO Kidsworld. FloreoKids (voorheen PIKO) is een maatschappelijk betrokken kinderopvangorganisatie met locaties in Oegstgeest, Leiderdorp, Hoogmade en Leiden. Het motto van FloreoKids is ‘groeien doe je samen’, waarbij alle kinderen de ruimte krijgen om spelenderwijs hun talent te ontwikkelen en in te zetten. Dit draagt bij aan een positief zelfbeeld, ontwikkeling en welbevinden van een kind. Pedagogisch medewerkers ondersteunen de ontwikkeling van kinderen vanuit een positieve benadering en stimuleren kinderen hun talent(en) te ontdekken.

BSO Kidsworld biedt naschoolse opvang in zowel school- als vakantieweken. In schoolweken bieden wij opvang tot 18.30 uur. Er is een afwisselend activiteitenprogramma, afgestemd op de leeftijd en interesses van de kinderen. Uiteraard is er ook ruimte om na een drukke schooldag even lekker niets te doen.
Tijdens alle officiële basisschoolvakanties is de opvang de hele dag open en worden er regelmatig uitstapjes gemaakt. FloreoKids biedt ook opvang op de roostervrije dagen van school wanneer er meer dan 3 kinderen aanwezig zijn.

Neemt u gerust contact op met FloreoKids om de mogelijkheden voor u te bespreken. Ook bent u van harte welkom een kijkje te nemen op de locatie. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van FloreoKids.